Vakantie in Denemarken tips

Op vakantie in Denemarken; de beste tips op een rijtje

Wil je dit jaar van een heerlijke vakantie genieten? Grote kans dat je in Denemarken de vakantie van je leven mee gaat maken. In dit prachtige Scandinavische land kun je namelijk van alles zien, doen en beleven. Met de tips uit dit artikel maak jij je vakantie in Denemarken nóg leuker/aangenamer. En, het huren van een vakantiehuis Denemarken, is zeker niet duur.

interhome natuur banner

Ga met de auto naar Denemarken

Een vakantie in Denemarken beleef je het beste als jij je met de auto kunt verplaatsen. Voor velen in een autovakantie Denemarken de favoriet. Denemarken is een nogal uitgestrekt land. Sommige delen van het land bestaan uit alleen maar landschappen; een prachtig gezicht om te zien. Om van deze prachtige landschappen te genieten, is het advies om met de auto naar Denemarken te gaan. En, een autovakantie Denemarken heeft nog meer voordelen. Denk aan een vakantie met hond Denemarken of een vakantie met kinderen. Je hebt dan zeker een auto nodig.

Vervoer naar Denemarken

Vervoer naar Denemarken is niet zoals je bij andere vakantielanden wellicht gewend bent. Er gaan wel vluchten naar dit land toe, maar lang niet zoveel als naar andere Europese landen. Bovendien heeft Denemarken niet al te veel luchthavens.

Landal aan de kust banner

Mocht je dit land volledig willen ontdekken, doe je dit het beste met de auto. Je kunt in dat geval fijn van plek A naar B rijden, waarbij je je vergaapt aan al het moois. Wat ons betreft is Denemarken echt één van de mooiste landen in heel Europa.

Het weer in Denemarken

Houd rekening met het weer.
In Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat. Dit klimaat zorgt voor vrij milde winters en voor niet al te warme zomers. Door dit klimaat kun je eigenlijk het gehele jaar door naar Denemarken op vakantie toe gaan. Het advies is echter om vooral in de wintermaanden naar Denemarken toe te trekken.

In de maanden mei tot en met september kun je in Denemarken van heerlijk weer genieten. Net zoals in Nederland kan het echter tijdens deze periode behoorlijk wisselend zijn. Warme dagen worden opgevolgd door regenachtige en koudere dagen.
Mede daarom adviseren wij je het volgende: pak op een slimme manier je koffer in. Je kunt luchtige kleding meenemen, maar je moet ook zeker warmere kleding meenemen. In Denemarken heb je – net zoals in ons land – geen garanties qua weer.

Houd rekening met de accijnzen in Denemarken

Als je van een voordelige vakantie wilt genieten, is Denemarken niet het beste land. Net zoals de andere Scandinavische landen ligt het prijsniveau in Denemarken nogal hoog. Zo ligt het prijsniveau ongeveer 7% hoger dan in ons land.

Dit geldt met name voor producten waar extra accijnzen op geheven worden. Je kunt hierbij denken aan sigaretten, aan alcohol, aan suiker en aan zout. Ook eten en drinken kan in Denemarken behoorlijk aan de prijs zijn, maar dit is wel behoorlijk locatie afhankelijk. Voor een goedkope vakantie is Denemarken niet echt een voorbeeld land. Het huren van een vakantiehuis Denemarken kan wel weer goedkoop zijn.

Duurzame levensstijl in Denemarken

Bij jij iemand met een duurzame levensstijl? Dan zit je in Denemarken goed. Biologische landbouw, duurzame producten kopen en een hoge mate van bewustzijn, ook wat je eet, zit er bij de Denen en Deense regering goed in. Veel meer mensen dan elders in Europa kopen er biologische en duurzame producten en gaan in Denemarken zelfs voor een plantaardige levensstijl. Wil je meer weten over een duurzame levensstijl? Ga naar de website Duurzaam Doe Je Zo.

Combineer Denemarken met de andere Scandinavische landen

Heb je de luxe om langere tijd op vakantie te gaan? Dan doe je er verstandig aan om een bezoekje aan alle Scandinavische landen te brengen. De buurlanden van Denemarken zijn namelijk eveneens prachtig en hebben weer hele andere zaken te bieden.

Welke buurlanden het aanraden waard zijn? In onze ogen kun je het beste een bezoekje aan alle Scandinavische landen brengen. Noorwegen is prachtig, Zweden is prachtig en ook Finland is prachtig. Mocht je het liever iets dichter bij huis zoeken, is het noorden van Duitsland ook erg fraai.

Wil je graag meerdere landen tijdens één reis ontdekken? Dan is het al helemaal aan te raden om met de auto naar Denemarken toe te gaan. Mocht je dit in de koudere maanden doen, is het onwijs belangrijk om je auto goed voor te bereiden. Dit doe je bijvoorbeeld door sneeuwkettingen mee te nemen en door je auto even goed te laten checken voor vertrek.

Zet je vakantiewensen Denemarken vooraf op een rijtje

Een leuk kenmerk van Denemarken is dat je in dit land heel veel kunt doen. Je kunt van de prachtige landschappen genieten, je kunt gezellige dorpjes ontdekken, je kunt je vergapen aan de pracht en praal in Denemarken en je kunt actieve activiteiten ondernemen.

Ben je bijvoorbeeld gek op vissen? Denemarken leent zich uitstekend voor een visvakantie. Rondom en in Denemarken vind je ongekend veel wateren waarin de meest bijzondere vissen rondzwemmen. Als visser beleef je hier dan ook ongekend veel plezier.

Ben je meer een fan van actieve inspanningen? Ook voor heel veel watersporten ben je in Denemarken aan het juiste adres. Zo zijn de Denen gek op surfen, op het maken van boottochten en op kajakken. Mocht je een uitdaging wel aan te durven gaan, biedt Denemarken op dit gebied voldoende mogelijkheden.

Ben je meer een liefhebber van natuur? Dan kom je in Denemarken ook aan je trekken. Dit land beschikt namelijk over prachtige natuurgebieden, over eindeloze landschappen en over indrukwekkende vergezichten. Ongeacht waar je precies in Denemarken bent, geniet je van allerlei mooie landschappen om je heen.

Wensen vakantie in Denemarken vooraf inventariseren

Wij adviseren je vooral om je wensen vooraf goed op een rijtje te zetten. Wat wil je precies in Denemarken gaan doen? Hoeveel dagen wil je in dit land doorbrengen? En op welke manier zou je bij voorkeur je dagen in willen vullen? Door hier vooraf over na te denken, zorg je voor een perfecte dag invulling tijdens je vakantie.

Breng een bezoek aan Kopenhagen

Wat ons betreft is Kopenhagen één van de mooiste steden van Europa. Deze stad is niet overdreven groot, maar straalt wel heel veel uit. In onze ogen geldt dit met name voor de haven van Kopenhagen. Deze haven is onwijs gezellig, terwijl je in deze haven ook de belangrijkste bezienswaardigheid aantreft: de zeemeermin.

Volgens velen is Kopenhagen de gezelligste stad van Europa. Dit is te danken aan de kronkelende straatjes, aan de gezellige haven, aan de prachtige paleizen en aan de gehele entourage. Overal in deze stad geniet je van gezelligheid, van prachtige gebouwen en van de Deense leefstijl. Je merkt al snel op dat Kopenhagen echt een complete tegenpool is van bijvoorbeeld Amsterdam.

Trek de tijd uit voor een vakantie in Denemarken

Ben je in staat om je eigen vakantiedagen te bepalen? Trek dan de nodige dagen uit voor je vakantie in Denemarken. Boek een 15 of 22 daagse vakantie Denemarken. Dit land heeft onwijs veel te bieden, is prachtig en is behoorlijk divers. Je kunt je vergapen aan de landschappen, terwijl je in de steden en dorpjes van veel gezelligheid geniet. Veel plezier in Denemarken!

Hoe kies je de juiste vakantie accommodatie in Denemarken?

Heb je besloten dat je het prachtige land Denemarken wilt ontdekken? Verstandige beslissing. Dit is niet het meest populaire land onder toeristen, waardoor Denemarken echt haar eigen ziel heeft weten te behouden. Dit land is prachtig, dit land heeft veel te bieden en dit land beschikt over een authentieke sfeer/leefstijl. Je kunt voor weinig geld een groot vakantiehuis met sauna Denemarken huren

Mocht je een bezoekje aan Denemarken willen brengen, is het advies om naar de juiste vakantie accommodatie op zoek te gaan. Daarvoor zit je op onze website direct goed. Wij selecteren op onze website namelijk de beste vakantiehuizen voor je in Denemarken.

Ben je van plan om een vakantiehuis Denemarken te huren? Volg dan goed onderstaande tips op. Tevens geven wij je nog enkele handige tips voor andere vakantieaccommodaties zoals het huren van een huisje Denemarken als alleenstaande.

Bepaal waar je in Denemarken wilt verblijven

Een vakantiehuis in Denemarken uitzoeken is niet gemakkelijk. Dit komt vooral doordat dit land veel te bieden heeft. Wil je bijvoorbeeld in het noorden verblijven? Wil je in het westen verblijven? Of wil je van de prachtige oostkant van Denemarken genieten? Dit is één van de eerste keuzes die je moet maken.

Wat ons betreft hebben alle kanten van Denemarken het nodige te bieden. Zet je wensen daarom goed op een rijtje en kies het gewenste gebied in Denemarken uit.

Kijk goed naar je reisgezelschap

Met wie wil je dit Scandinavische land ontdekken? Wil je dit met je gehele gezin doen? met familie? Met een vrienden club of Of wil je dit alleen met je partner doen? Het gezelschap waarmee je naar Denemarken toe gaat, is bepalend voor de keuzen van je vakantiehuis Denemarken.

Ga je bijvoorbeeld alleen met je partner naar Denemarken toe? Dan kun je voor een klein en compact natuurhuisje in Denemarken kiezen. Je kunt er echter ook voor kiezen om in de hoofdstad Kopenhagen te verblijven. In deze hoofdstad vind je prachtige hotels voor stelletjes; grote kans dat je hier een romantisch tijd gaat beleven.

Wil je met het gehele gezin naar Denemarken toe gaan? Voor een compleet gezin kun je uit tal van vakantiehuizen via onze website kiezen. Deze huizen zijn vrij groot, hebben veelal een prachtige ligging en zijn van alle gemakken voorzien.

Luxe villa voor grote groep Denemarken huren

Ben je van plan om met een echt grote groep naar Denemarken toe te gaan? Voor grote groepen zijn de villa’s in Denemarken interessant. Deze villa’s zijn veelal luxe ingericht, zijn van alle gemakken voorzien en bieden méér dan voldoende ruimte. Je kunt voor weinig geld een luxe vakantievilla Denemarken met privé zwembad en sauna huren.

Met de hond naar Denemarken

Wil je met je hond naar Denemarken toe gaan? Een vakantie met hond in Denemarken biedt meer dan voldoende mogelijkheden. In veel vakantiehuizen zijn de viervoeters namelijk ‘gewoon’ toegestaan. Sowieso leent dit land zich uitstekend voor een vakantie met de hond:

– Je kunt prachtige wandelingen maken. In Denemarken vind je heel veel prachtige gebieden waarin je prachtige wandelingen met je hond kunt maken.
– Denen zijn dol op honden. Over het algemeen zijn de meeste Denen dol op honden. Dit betekent dat je een hond in veel gevallen ook mee een restaurant of café in mag nemen.

Vakantie met kinderen Denemarken

Is het aan te raden om met kinderen naar Denemarken toe te gaan? Ja, absoluut. In Denemarken kun je met je kind(eren) namelijk heel veel zien, doen en beleven.

Hoogtepunt is toch wel het LEGO park in Denemarken. Zoals je mogelijk weet, komt LEGO van origine uit Denemarken. Dat blijkt ook duidelijk uit het LEGOLAND Billund Resort in Denemarken. Dit is een groot park in het zuiden van Denemarken waarin alles om LEGO draait. Als je hier met je kind(eren) naar toe gaat, beleeft iedereen een onvergetelijke dag.

Sowieso leent Denemarken zich uitstekend voor het beleven van quality time. Je kunt heerlijke wandelingen in de natuur met je kinderen maken, terwijl jullie je ook bezig kunnen houden met een watersport. Mocht je kind gek op vissen zijn, leent Denemarken zich hier ook uitstekend voor.Al met al is een vakantie met kinderen in Denemarken heerlijk. Zowel jij als je kind(eren) gaan veel plezier beleven in dit Scandinavische land.

Bepaal je budget voor een vakantie Denemarken

Voor het huren van een vakantiehuis in Denemarken hoef je niet al te diep in de buidel te tasten. Zoals je mogelijk op onze website al hebt gezien, lopen de prijskaartjes van de vakantiewoningen bovendien behoorlijk uiteen. Je kunt een vakantie in Denemarken dan ook zo duur maken als je zelf maar wilt.

Wij adviseren je om op voorhand goed over je budget na te denken. Als je weet hoeveel je (ongeveer) uit wilt geven, kun je gericht op zoek gaan naar het beste vakantiehuisje. Maak hiervoor zéker gebruik van onze website; wij maken het vinden van het beste vakantiehuis in Denemarken een stuk makkelijker voor je.

Verblijf op één van de vakantieparken Denemarken

De vakantieparken in Denemarken zijn prachtig en zijn behoorlijk divers. In alle uithoeken van dit land kun je uit meerdere vakantieparken kiezen, waardoor je meer dan voldoende keuze hebt.

Wij adviseren je zeker om op één van de vakantieparken in Denemarken te verblijven. Deze vakantieparken zien er netjes uit en bieden veelal veel faciliteiten. Zeker als je met je kind en/of hond naar Denemarken toe gaat, bieden de vakantieparken Denemarken uitkomst.

Kijk goed naar de ligging van het vakantiehuis DenemarkenKijk goed naar de faciliteiten

Tot slot is het advies om goed naar de faciliteiten van de vakantiewoning te kijken. Wil je bijvoorbeeld een heel luxe vakantiehuis hebben? Een vakantiehuis Denemarken met jacuzzi, sauna of hottub bijvoorbeeld? Of ga je juist voor de eenvoud van een klein natuurhuisje? Zoals je op onze website kunt zien, heb je in ieder geval méér dan voldoende om uit te kiezen.

Kijk goed naar de reisperiode

Tot slot adviseren wij je om goed naar de reisperiode te kijken. Volgens experts is de zomer in ieder geval de beste reisperiode voor Denemarken. De temperaturen zijn zomers aangenaam, terwijl de regenval ook reuze meevalt!

De leukste bezienswaardigheden in Denemarken op een rijtje

Ben je van plan om van een heerlijke vakantie in Denemarken te genieten? Dat gaat absoluut komen. Dit land heeft veel te bieden, is prachtig en is behoorlijk divers. Deze diversiteit blijkt ook uit onderstaand lijstje met daarin de leukste bezienswaardigheden. Neem dit lijstje door en bepaal direct welke bezienswaardigheden jij wilt zien/bezoeken.

Bezienswaardigheid 1: Kopenhagen

Een absoluut hoogtepunt in Denemarken is de hoofdstad Kopenhagen. Deze stad is gezellig, is gemoedelijk en heeft het nodige te bieden. Volgens ons is bijvoorbeeld de haven één van de hoogtepunten. In de haven kun je heerlijk rondstruinen, kun je de Zeemeermin bekijken en kun je lekker eten.

Wist je dat de Zeemeermin helemaal niet zo groot is? Op foto’s lijkt dit een behoorlijk groot kunstwerk te zien, maar schijn bedriegt. Eigenlijk zou je dit eens met eigen ogen moeten aanschouwen.

Wil je van een romantisch weekendje in Kopenhagen genieten? Dat is goed mogelijk. Als je met je partner door de kronkelende straatjes rondloopt, ben je ongetwijfeld zielsgelukkig.

Wat moet je zeker gezien hebben in Kopenhagen? Volgens ons de Zeemeermin, de haven, de Ronde Toren, Slot ROsenborg, Strøget en Christianshavn.

Bezienswaardigheid 2: LEGOLAND

Ga je met je kinderen naar Denemarken toe? Dan is het aan te raden om naar het zuiden van Denemarken af te reizen. Dáár vind je namelijk LEGOLAND; een groot resort/park waarin alles om het welbekende speelgoed draait. Wat ons betreft is dit park zowel voor kinderen als voor ouderen leuk.

Tip: als je LEGOLAND gaat bezoeken, krijg je wellicht met een lange wachtrij bij de kassa te maken. Om dit te voorkomen, is het advies om vooraf alvast je tickets te bestellen. Mocht je meerdere dagen in LEGOLAND willen verblijven, is het leuk om in dit park te overnachten. Daar heb je meerdere mogelijkheden voor!

Bezienswaardigheid 3: Ribe

In het middeleeuwse centrum van Ribe heb je het idee dat je ver in de tijd teruggeschoten wordt. In dit centrum vind je alleen maar smalle straatjes, oude huizen, een gemoede sfeer en prachtige bouwwerken. Hoogtepunt in Ribe is zonder twijfel de oude kathedraal. Volgens de verhalen is dit de oudste kathedraal van heel Denemarken.

Ribe is bovendien niet zomaar een stadje. Nee, is dit de oudste stad van heel Denemarken. Mocht je in dit land op bezoek zijn, mag een bezoekje aan deze stad eigenlijk niet ontbreken.

Tip: blijft tot zonsondergang in Ribe. Nadat de zon onder gegaan is, kun je in de smalle straatjes de nachtwacht rond zien lopen. De nachtwacht is hierbij volledig gekleed in klederkracht uit het verleden. Uniek!

Bezienswaardigheid 4: Vadehavet Nationaal Park

Wist je dat Denemarken ook aan de Waddenzee gelegen is? Ja, zeker. Het deel van Denemarken dat aan de Waddenzee grenst, is bovendien prachtig te noemen. Dit natuurgebied draagt de naam ‘Vadehavet Nationaal Park’.

In dit natuurgebied vind je onder meer wadden, 30 eilanden, duinen en moerassen. Dit gaat gepaard met de aanwezigheid van allerlei wilde dieren. Onder meer door de aanwezigheid van de wilde dieren is dit een beschermd natuurgebied. Dit nationale park is zelfs opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Bezienswaardigheid 5: Esbjerg

Eén van de grotere steden van Denemarken draagt de prachtige naam Esbjerg. Deze stad staat te boek als een industriële havenstad, maar is door de jaren heen flink opgeknapt. Mocht je naar Denemarken toe gaan, is het erg leuk om ook aan deze stad een bezoekje te brengen.

Dit zijn wat ons betreft de hoogtepunten van Esbjerg:

– Stadscentrum: het stadscentrum is gezellig en ademt een en al sfeer uit.
– Natuurgebieden: rondom deze stad vind je eindeloze natuurgebieden. Heerlijk om hier door heen te wandelen en je te vergapen aan al het moois.
– Reuzenbeelden: bij de haven van Esbjerg zijn hele grote beelden geplaatst. Het gaat hierbij om vier beelden die allemaal negen meter hoog zijn. Indrukwekkend om te zien.

Bezienswaardigheid 6: Aarhus

Een andere prachtige stad is Aarhus. Dit is de hoofdstad van de regio Jutland en is bijzonder gaaf. Het is lastig om de sfeer en uitstraling van deze stad in woorden uit te drukken. Vandaar ook dat wij je aanraden om onderstaande video even te bekijken. Met deze video krijg je een duidelijke indruk van deze gezellige en prachtige stad:

Bezienswaardigheid 7: Odense

Komt de naam Hans Christian Andersen je bekend voor? Dat is goed mogelijk; hij is namelijk één van de grondleggers van de sprookjes zoals wij deze al tientallen jaren kennen. Hij is van origine uit Odense afkomstig, waarin tal van verwijzingen naar hem te vinden zijn.

Het advies is om in de stad Odense een fraaie wandeling te maken. Tijdens deze wandeling kom je onder meer langs het geboortehuis van Andersen, maar ook langs allerlei leuke restaurantjes en winkelstraatjes. Tevens is het mogelijk om in Odense een bezoek te brengen aan het Hans Christian Andersen museum.

Bezienswaardigheid 8: Funen

Zoals je mogelijk weet, bestaat Denemarken niet alleen uit vaste land. Het vaste land grenst aan Duitsland, maar Denemarken heeft ook heel veel eilanden. Op één van deze eilanden besloot men vroeger om een kasteel te bouwen. Dit kasteel heeft de naam ‘Egeskov Slot’ gekregen en is op het eiland Funen te vinden. Absoluut een aanrader om hier eens een kijkje te nemen.

Niet alleen dit kasteel is prachtig, maar ook de omliggende kasteeltuinen. Je kunt heerlijk door deze tuinen heenlopen en genieten van de serene rust. Ondertussen zie je het prachtige kasteel vanuit alle hoeken. Erg indrukwekkend!
Tip: Vind je Funen interessant? Huur een paar dagen een luxe vakantiehuis Funen.

Bezienswaardigheid 9: Møn

Tot slot willen wij je ook nog het eiland Møn aanraden. Wat ons betreft is dit het mooiste en meest unieke eiland van heel Denemarken. Dit is vooral te danken aan de witte krijtrotsen aan de rand van dit eiland.

Deze krijtrotsen zijn niet alleen prachtig, maar zijn ook ongekend hoog. De rotsen komen maar liefst 140 meter boven de zee uit. Als je op zeeniveau staat, moet je echt je hoofd volledig naar achteren gooien om naar deze krijtrotsen te kunnen kijken.

Tip: volg op het eiland Møn de uitgestippelde wandelpaden. Via deze paden kom je uit op de fraaiste plekken en geniet je van een bizar fraai uitzicht.

Waar te verblijven in Denemarken?

De leukste regio’s op een rijtje.
Een vakantie in Denemarken is altijd een goed idee. Dit land is prachtig, dit land heeft veel te bieden en je kunt in dit land uit meerdere leuke regio’s kiezen. Mocht je een vakantiehuis in Denemarken willen huren, raden wij je aan om naar onderstaande regio’s te kijken.

Waarom juist naar deze regio’s? Omdat dit volgens kenners van Denemarken de leukste regio’s zijn. In deze regio’s kun je veel zien, doen en beleven. Dáárdoor geniet je optimaal van je vakantie in dit unieke vakantieland.

Funen

Wist je dat Denemarken uit ruim 400 verschillende eilanden bestaat? Veel van deze eilanden zijn erg fraai, maar er kan slechts één eiland het mooiste zijn. Volgens kenners is dat met afstand Funen. Dit eiland is heel bijzonder en heeft het nodige te bieden.

Zo geniet je op dit eiland van heel veel gezelligheid en knusheid. In het Deens wordt dit aangeduid met de term ‘Hygge’. Deze gezelligheid proef je in meerdere steden op dit eiland. Onder meer Odense en Middelfart zijn onwijs leuke steden om te bezoeken.

Iets wat je ook absoluut moet bezoeken, is het prachtige kasteel. Dit kasteel heet Egeskov Slot en wordt door prachtige kasteeltuinen omringd. Heerlijk om hier even naar te kijken en door de tuinen heen te wandelen.

Tip: wil je graag een vakantiehuis op Funen huren? Richt je pijlen dan op één van de vele vakantiehuizen aan de zee. Vanuit deze huizen geniet je van een prachtig uitzicht. Bovendien zijn deze huizen veelal op rustige plekken gelegen, zodat je even helemaal tot rust kunt komen. Wel zo prettig in deze hectische maatschappij.

Hovedstaden

Hovedstaden is één van de grootste regio’s van Denemarken. Binnen deze regio vallen onder meer het noordoosten van het eiland Seeland, de hoofdstad Kopenhagen en het eiland Bornholm.

In deze regio kun je echt veel zien, doen en beleven. Hoogtepunt hierbij is uiteraard de hoofdstad Kopenhagen. Deze stad is onwijs gezellig, bruist en beschikt over de nodige bezienswaardigheden.

In deze regio geniet je echter ook van prachtige natuurgebieden. Ongeacht op welke manier jij je vakantie in Denemarken in wilt vullen, biedt deze regio daar voldoende mogelijkheden voor.

Tip: ga goed na waar je precies in deze regio wilt verblijven. In deze regio vind je in ieder geval héél veel fraaie vakantiehuizen. Via onze website boek je snel het gewenste vakantiehuis in de regio Hovedstaden.

Midden-Jutland

In Denemarken worden meerdere regio’s met de naam Jutland aangeduid. Dat geldt ook voor de regio Midden-Jutland. Dit is de regio dat het middelste deel van Jutland beslaat; in deze regio liggen onder meer de steden Viborg en Aarhus.

Niet alleen deze steden zijn erg gezellig en prachtig, maar ook de natuurgebieden. In deze regio vind je meerdere natuurparken, geniet je van veel bezienswaardigheden en kun je actieve dingen ondernemen. Zo is het in deze regio prima mogelijk om te fietsen, te wandelen, te vissen, te zwemmen of te kajakken.

Tip: Ga je met je kind(eren) naar Midden-Jutland toe? Dan is het aan te raden om naar LEGOLAND toe te gaan. Dit prachtige en gezellige attractiepark is in Midden-Jutland gelegen en heeft voor zowel jong als oud het nodige te bieden.

Noord-Jutland

Het noordelijkste gedeelte van Denemarken draagt de naam Noord-Jutland. Deze regio is kindvriendelijk, is prachtig en biedt de nodige bezienswaardigheden. Wat ons betreft is het hoogtepunt in deze regio toch wel de natuur.

In Noord-Jutland vind je bijvoorbeeld uitgestrekte stranden. Je kunt hier een verfrissende duik in de zee nemen, maar je kunt ook over de stranden lange wandelingen maken.

Bovendien vind je in deze regio gezellige dorpjes en kun je ook van een actieve vakantie genieten.

Tip: in deze regio is het aan te raden om voor een vakantiehuis met een prachtige ligging te kiezen. Vanuit zo’n huisje kijk je uit over bijvoorbeeld de natuurgebieden of het strand. Prachtig!

Seeland

Eén van de mooiste regio’s van Denemarken; dat is absoluut Seeland. Dit is het grootste eiland van Denemarken en heeft heel veel te bieden. Je kunt op dit eiland de hoogste krijtrots van Denemarken beklimmen, je kunt de Roskilde kathedraal bekijken en je kunt een bezoek aan de Vikingvesting Trelleborg brengen.

Volgens sommigen behoort Kopenhagen ook tot dit eiland. Eerder in dit artikel hebben wij je al handige tips voor Kopenhagen gegeven. Op het eiland Seeland vind je echter meer fraaie steden, zoals Trelleborg en Roskilde. Ook Kronborg, Frederiksborg en Fredensborg zijn ware bezienswaardigheden.

Tip: bezoek de vele kastelen op dit prachtige eiland. Onder meer Frederiksborg en Kronborg zijn ware aanraders.

Zuid-Denemarken

Tot slot is de regio Zuid-Denemarken ook nog de moeite waard. Deze regio wordt ook wel Zuid-Jutland of Sønderjylland genoemd en heel veel te bieden.

Zo geniet je in deze regio van Denemarken van prachtige natuurgebieden. Je vergaapt je niet alleen aan groenrijke natuurgebieden, maar ook aan een prachtige kustlijn. Bijkomend voordeel is dat Zuid-Denemarken op slechts 600 kilometer afstand van Utrecht ligt. Als je nu in je auto stapt, kun je dus over een uurtje of 6 á 7 al van deze regio genieten.

Tip: in deze regio kun je prachtige fietsroutes afleggen. Een fietsvakantie Denemarken is zeker aan te raden. Neem daarom je fiets op de fietsendrager mee en ontdek deze prachtige regio fietsend. Uiteraard kun je je keuze op het vakantiehuis in Zuid-Denemarken hier ook o

booking.com denemarken banner