Zuid-Denemarken

Vakantie vieren in Zuid-Denemarken

Waarom kiezen voor Zuid-Denemarken als vakantieplek? De meeste mensen die een vakantiehuis Denemarken boeken, kiezen voor een vakantie Denemarken Funen. En dat is best begrijpelijk wat Funen heeft alles in huis voor een heerlijke familie vakantie. Toch heeft ook Zuid-Denemarken veel te bieden.

interhome natuur banner

Het geheim van Zuid-Denemarken

Ieder land heeft zo zijn geheimen die ervoor zorgen dat de toeristen naar het land getrokken worden. Zo is dat ook met Denemarken. In Zuid-Denemarken is dat bijvoorbeeld Legoland of Givskud Zoo het safaripark. Dit zijn beide echte toeristische trekpleisters. Als je dan toch in Zuid-Denemarken vakantie aan het vieren bent zijn dit toch wel twee plaatsen waar je geweest moet zijn. Als je een vakantiehuis Denemarken huurt, is het fijn als dit in of in de omgeving van bijvoorbeeld Legoland is. Niet voor een goedkope familie vakantie want Denemarken en Legoland, is niet de goedkoopste optie. Wel voor een leerzame en relaxte familie vakantie. In Denemarken weten ze wat relaxen en genieten betekent.

Het klimaat in Zuid-Denemarken

Zuid-Denemarken kent een zeeklimaat. De gemiddelde temperatuur is er 12 graden. In de zomer kan de temperatuur oplopen to een graad of 21 en in de winter komt de temperatuur niet hoger dan zo een vier graden. De beste maanden om er naartoe te gaan zijn juli en augustus, dan is het weer het best.

Landal aan de kust banner

Wat is er te beleven in Zuid-Denemarken

Zoals je eerder in deze blog al hebt kunnen lezen heeft Zuid-Denemarken een aantal flinke toeristische trekpleisters. Maar naast deze trekpleisters zijn er nog heel veel meer leuke dingen te zien en te doen, maar omdat het van die trekpleisters zijn kun je hieronder meer lezen over deze trekpleisters en alle andere leuke dingen die je kan doen tijdens je vakantie in Zuid-Denemarken.

fietsen in de natuur

Lego House en Legoland

Een van de meest belangrijke bezienswaardigheden van Denemarken is toch wel Legoland en Lego House. Legoland is leuk voor alle leeftijden, helemaal als je ook gaat verblijven op de legoland camping in een legoland house. Miniland zorgt ervoor dat Legoland leuk is voor alle leeftijden.
Wanneer je aan miniland denkt, dan zou je het kunnen vergelijken met Madurodam hier in Nederland, alleen dan zijn de gebouwen gemaakt van Lego.
Als je een beetje bekend bent met bekende gebouwen in Zweden, dan zullen vele gebouwen je bekend voorkomen. Maar ook staan er lego gebouwen die minder bekend zijn, maar die zorgen er dan voor dat de typisch Zweedse sfeer op zijn best tot uitdrukking komt.

Het Vikingen museum in Ribe

Het heeft lang geleken dat er in Ribe nooit Vikingen zijn geweest, maar niest is minder waar. De Vikingen leefden destijds aan de noordkant van de rivier. Ribe werd gebruikt als plaats om te kunnen handelen en het was de uitvalsbasis voor de plundertochten die werden gehouden.
In dit museum kun je meer leren over de Vikingen die er destijds hebben geleefd. En hoe de Vikingen ook aan de Zuid kant van de rivier terecht gekomen zijn. Want dat is nogal een verhaal wat in dat museum tot leven geroepen is.

Wat brengt een bezoek aan Esbjerg je?

Esbjerg is de grootste stad die je in Zuid-Denemarken zal vinden. Het is een van de minst opvallende steden van heel Denemarken. Esbjerg is gelegen aan de oostkust van Denemarken. Het is wel de grootste havenstad die Denemarken heeft.
De industrie in deze omgeving zorgt voor een goed aanbod aan verschillende winkels en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken als je daar toch in de buurt bent.

woeste zee Denemarken

Het Waddenzeecentrum

Wie aan de Waddenzee denkt, denkt aan Texel, Ameland, Terschelling, Schiermonnikoog of een ander Waddeneiland. Maar Denemarken heeft ook zijn Waddeneilanden. Een perfecte plek om een vakantiehuis Denemarken te huren. Ook voor een familie vakantie Denemarken met kinderen. Over een leerzame vakantie met kids gesproken. In Zuid-Denemarken vind je het Waddenzeecentrum. Dit is een interactief centrum waar je onder begeleiding van een gids kan gaan zoeken naar krabbetjes of zeehonden. Ook is het mogelijk om daar op de tractor bus te stappen die je naar het eiland Mando kan brengen.

Wat is er te doen op het eiland Mando?

In Jutland ligt het eiland Mando waar je allemaal leuke dingen zou kunnen doen. Zo zou je kunnen gaan genieten van Lakolk strand, de Kommandorgarde of Nationaal Park Waddenzee en Werelderfgoed. Bezoek de vele mooie plekken op dit eiland en je zult er door betoverd worden.
Vooral de natuur op het eiland zal je betoveren. Je komt er even helemaal los van de dagelijkse sleur en verplichtingen. Ma je vakantie zul je dan ook uitgerust terug keren, want je hebt genoten van een heerlijke rustige vakantie op het eiland op de camping die daar gelegen is.

Hoe ziet de natuur in Zuid-Denemarken eruit?

De natuur in Zuid-Denemarken bestaat uit brede stranden, mooie heuvellandschappen en prachtige speelplaatsen in de natuur. Je kan heerlijk gaan wandelen in de natuur door de nationale parken en de kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de natuurspeelplaatsen.
Daarnaast is het ook mogelijk om met een tractor een rit over de wadden te gaan maken. Je kan de natuur op verschillende manieren zoeken en beleven. In de natuur is het makkelijk om even je hoofd helemaal leeg te maken terwijl je van de prachtige natuur en de fluitende vogels kan genieten. Je kan er helemaal je eigen invulling aan geven en je kan er zo lang blijven als je wil.

uitje met gezin en hond vakantiepark

Zuid-Denemarken, de moeite waard

Zuid-Denemarken heeft een paar flinke trekpleisters waardoor het hoe dan ook al aantrekkelijk is om een vakantie Zuid-Denemarken door te gaan brengen. Helemaal als je kinderen hebt is het leuk om een keer een bezoek te brengen aan een bezienswaardigheid als legoland. Helemaal als je kind zelf ook helemaal idolaat is van het bouwen van kunstwerken met Lego.

Maar ook voor de mensen die juist even weg willen uit het verhaal van moeten en gewoon even tot rust willen komen is er ook meer dan genoeg ruimte en gelegenheid voor. Je kan dan genieten van de pure en robuuste natuur die je eigenlijk bijna overal wel kan vinden. En die rust en ruimte vind je terug in de diverse vakantieparken Denemarken. Helemaal als je buiten de steden blijft zal je merken dat de rust heerlijk is om van te genieten als je daar naar op zoek bent. Zuid-Denemarken biedt veel vakantie voor weinig geld.

booking.com denemarken banner