Klimaat Denemarken

Klimaat in Denemarken

Indien je een vakantiehuis in Denemarken overweeg te huren, is het fijn om te weten wat het klimaat is in dit familie vakantie land. Hierbij is zijn er wel verschillen tussen bijvoorbeeld Funen, Zuid-Denemarken en Midden-Jutland.

interhome natuur banner

Vergelijkbaar met weer Nederland

Het weer in Denemarken is bijna te vergelijken met het weer in ons mooie Nederland. Maar er is in Denemarken wel meer zonnekans. Wanneer je een vakantie naar Denemarken geboekt hebt dan kan je in elk geval er rekening mee houden dat het weer verloopt zoals hier in Nederland. De zomermaanden zijn in elk geval wel zomers. En ook een vakantie aan de kust van Denemarken is vergelijkbaar met die van een vakantie aan zee in Nederland of Belgi├ź.

Denemarken heeft gematigd zeeklimaat

In Denemarken is een gematigd zeeklimaat. Dit is dan ook te vergelijken met het klimaat bij ons in Nederland. Dan weet je dus dat er ook milde winters en niet van die hele warme zomers bij horen. Omdat Denemarken klein is, kan je overal hetzelfde klimaat verwachten.
Denemarken is omgeven met zee maar heeft weinig last van de invloeden van de zee. Het klimaat in Denemarken is zachter als in andere Scandinavische landen omdat het bepaald wordt door een warme Golfstroom. Er zijn dus geen koude of warme streken te vinden in Denemarken. Door het klimaat is de temperatuur gelijkmatig verdeeld over het hele land met een gemiddelde jaartemperatuur van ongeveer zeven graden. Dat is dan net iets kouder als wat we hier in Nederland hebben.

Landal aan de kust banner

woeste zee Denemarken

Welke temperaturen zijn er tijdens je zomervakantie Denemarken?

Indien je een vakantiehuis Denemarken in de zomer huurt, is het goed om het volgende te weten. Van juni tot augustus is de zomer in Denemarken, het klimaat in de zomer is aangenaam. De Zonuren zijn er in de zomer ongeveer zevenhonderd uur. Denemarken bevindt zich dicht bij de poolcirkel daarom heeft het meer zonuren als Nederland en heeft het ook langere dagen. De hogedrukgebieden bij Denemarken zijn erg standvastig waardoor het in de zomer dagenlang zonnig kan zijn zonder ook maar een wolkje te ontdekken. De temperatuur loopt dan wel op maar het voelt dan niet tropisch aan. Als het hogedrukgebied aanwezig is dan is de kans op regen een heel stuk minder.

Rond de 20 graden

De gemiddelde temperatuur in de zomer is rond de twintig graden. De zomermaanden kunnen behoorlijk aangenaam zijn in Denemarken. Het zeewater kan in juni en juli tussen de zeventien en twee├źntwintig graden zitten. In augustus kan dit rond de vijfentwintig zijn.

kust Denemarken Mon

Welke temperaturen zijn er in de winter?

De winters in Denemarken zijn niet extreem koud door het gematigde zeeklimaat. De winter is van oktober tot mei in Denemarken. In de maanden december tot maart kan er ook sneeuw vallen tussen de dertig en zestig dagen. De zon is dan ook weinig te zien in de winter. In de winter komt gemiddeld de temperatuur niet boven het vriespunt bij vijftien tot achtentwintig dagen. Zo zijn er ook nog tien tot twintig dagen in de winter dat de temperatuur onder de min tien blijft. Februari is meestal de koudste maand. In de winter zijn de dagen korter.

Op vakantie naar Denemarken in lente of herfst

Een vakantiehuis Denemarken in de lente of herfst boeken?
In de lente en herfst is het weer en de temperatuur te vergelijken bij ons in Nederland. Nu is de gemiddelde temperatuur in Denemarken wel iets lager. In april en mei is het zacht en behaaglijk in Denemarken. In mei is de zon rijkelijk aanwezig en loopt de temperatuur op vergeleken met de maanden ervoor. De temperaturen zijn dan nog wel aardig koud.

picknick met gezin en hond

Vakantie met baby Denemarken

Het klimaat van Denemarken leent zich zeker wel voor een vakantie met baby. Of je baby nu 3, 6 of 9 maanden is, de temperatuur is nooit extreem hoog of laag. En dat is een fijne wetenschap als je met je baby, peuter of kleuter een vakantie met baby in Denemarken wilt gaan boeken. Daar komt bij dat er veel vakantieparken in Denemarken zijn, die zijn ingericht op een vakantie met het gezin. Ook ideaal voor jonge ouders. Vind hier een vakantiepark Denemarken.

booking.com denemarken banner